Astrologie Is De Taal Van Inzicht

Het was in het najaar van het legendarische jaar 2000 dat ik een cursus astrologie volgde. Niet omdat ik dat al lang wilde, bijlange niet, astrologie had me nog nooit geïnteresseerd. Maar de toevalligheden stapelden zich op. Ken je dat?
Mijn beste maat was op huwelijksreis en vroeg me of ik ondertussen zijn vissen eten wilde geven. Ik wist wel van mezelf dat ik sterrenbeeld vissen ben, maar die link had ik nog niet gelegd. Ik kwam binnen in de woonkamer, alwaar de aquarium stond, en ik ging op zoek naar het vissenvoer (visseteetn zou ik zeggen). Op de salontafel lag een boekje, getiteld "Vissen". Je kent dat wel, zo'n astro boekje over je sterrenbeeld, en de vrouw van mijn maat was sterrenbeeld vissen, vandaar.

Ik had ontslag genomen op mijn werk om te beginnen freelancen, een belangrijke stap in mijn leven (ik was toen 25 jaar) waar ik super enthousiast over was...

Zo'n astro vissenboekje dus. Ik dacht "moh...", nam het boekje en zette me neer. Ik sloeg het willekeurig open: "... je hebt moeilijkheden met het aanvaarden van gezag ..." ja, dat klopt nu wel, maar goed... , ik greep nog een paar bladzijden en las willekeurig: "Je bent de ideale freelancer." Mo how!! Serieus? Ik bedoel, bekijk die timing eens. Had ik dit vorig jaar of volgend jaar gelezen zou het toch een heel andere betekenis voor me hebben dan nu!
Ik las nog een en ander, en het paste precies bij mij. Pas op, veel meer bij mij dat bij zijn vrouw hé! Zij is nochtans òòk vissen!! Meer dan van de inhoud was ik dus vooral onder de indruk van het toeval!

Kort na de huwelijksreis wist hij me te vertellen dat hij met zijn werk een astrologie cursus organiseert en dat de docent echt een interessante kerel is. Toevallig.cDus ik dacht, waarom niet? Ben nu toch wel benieuwd om eens te horen of er enige logica zit in deze voorbije toevalligheden. Want dat is voor mij de 'bottom line': het moet logisch zijn!  Toen wist ik nog lang niet dat ik autisme heb, maar de nood aan duidelijkheid, logica, rechtlijninigheid is er natuurlijk altijd geweest.

De eerste lessen

De eerste les werd er amper gepraat over astrologie, maar wel over al die dingen die me wél interesseerden: Einstein en quantum fysica, en de mysteries van de oudste beschavingen, en meer van dat, en ik was verkocht. Niet noodzakelijk aan astrologie, maar wel aan die mega interessante vent, die ik die avond na de eerste les een brief van 3 pagina's schreef.

De volgende lessen kwam er al wat meer astrologie aan te pas en er ging een verbazend heldere wereld voor me open.
De jaren voordien had ik communicatiebeheer gestudeerd 2 keer het eerste jaar, en twee keer het tweede jaar, waar ik de optie "Pers en Voorlichting" volgde.
We hadden veel 'zachte vakken' zoals psychologie, sociologie en marketing, voorlichting, reclame en PR en dat soort materie. Het was mij op school opgevallen hoe wazig die vakken zijn. Het is een mix van verschillende theorieën, die vaak met elkaar overeen komen, maar iedere vooraanstaande denker binnen het vakgebied heeft zijn eigen model, zijn eigen denkkader met zijn naam erop als merk. En die denkkaders lijken soms meer of minder op elkaar en ze hebben elk hun eigen accenten...
Maar éénduidigheid zoals in de wiskunde of in de fysica, dàt moet je daar niet verwachten... Het is ook logisch é. Psychologie, de binnenkant van de mens, dat is onzichtbaar, onmeetbaar, ontastbaar, dat is gelijk soep, je kan daar geen korreltjes zout in vinden, want dat is opgelost, gemengd, geassimileerd, dus dat kan niet anders dan een beetje vager zijn dan die exacte wetenschappen, toch? Zo zit er ook weer logica in.

Mannekes! In het land der blinden is éénoog koning! De zin/redenering hierboven is er duidelijk één uit het land der blinden!! Want wat bleek? In een paar lessen leerde ik dat astrologie een taal is van 12 tekens, 12 huizen, planeten, zon, maan en hoe al deze elementen zich verhouden ten opzichte van elkaar. Met deze taal -en nu komt het- kan je ALLES wat met het mens-zijn te maken heeft ondubbelzinnig aanduiden!!!

Ik was verbluft! Ik stond versteld!
Het eventueel voorspellend of determinerend vermogen van astrologie, daar heb ik het niet over hé, neen, het gaat over woorden geven aan het innerlijke en het uitelijke van wat mens-zijn is. Datgene waar psychologie/sociologie mee bezig is.
Toen ik een basis inzicht had in de astrologie (wetende dat dit duizenden jaar oud is) kon ik niet begrijpen waarom astrologie NIET de taal is van de psychologie. Het maakt alles zoveel helderder, duidelijker, meetbaarder, begrijpbaarder, bespreekbaarder, ... man, ik ben er nog altijd niet goed van geloof ik.

Hippocrates

Een kleine 2500 jaar geleden schreef Hippocrates (de grondlegger van de geneeskunde) dat een dokter nooit een dokter kan zijn als hij geen astrologie kent. Dat klinkt voor iemand van vandaag belachelijk. Maar als je de taal van de astrologie begrijpt, weet je hoeveel waarheid daarin zit, ook al ken je niets van geneeskunde!! Je hebt als astroloog gewoon een veel helderder beeld van wat een mens is. Op elk vlak! zichtbaar en onzichtbaar. Of het nu gaat over gedrag, uiterlijkheden, emoties, goesting, gedachten, relaties, ambities, whatever!

Er bestaat geen enkel model, geen enkel kader dat je zo'n volledig én eenvoudig beeld geeft zoals astrologie.

Pas op! Eenvoudig betekent dat het gemakkelijk is é.
Jaren en tientallen astrologie boeken later kwam ik tot de conclusie dat astrologie zodanig complex is (maar duidelijk, vergelijk het met wiskunde, met 10 cijfertjes kan je een oneindige complexiteit bereiken), dat je er een heel leven op zou kunnen studeren en tot de conclusie komen, dat je even goed het leven had kunnen beleven.

Het Corona Inzicht: holisme. holy s***!

Eind 2020 vroeg de leraar van de 2de klas van mijn zoon Pallieter of ik niet een weekje gast-leraar wilde zijn in de voormiddag. Het onderwerp van die week was namelijk het zonnestelsel. Iemand die moeilijk neen kan zeggen zegt dan ja, ik dus ook, dus verdiepte ik me, eigenlijk voor het eerst, in de astronomie van ons zonnestelsel.

Ik had op dat moment al bijna 20 jaar astrologie ervaring, een 100 tal boeken erover en zelf schrijf ik er ook veel over, dus ik was redelijk mee met wat astrologie is. Ik ging ervan uit dat ik met mijn research even de messen zou slijpen en dat ik niet noodzakelijk grote ontdekkingen zou doen of nieuwe dingen leren, maar dat was eventjes buiten waard gerekend!!

Ik las over Mercurius, en hoe het op dat planeetje 'leven' is. Mercurius is als een steen. Zonder atmosfeer. Een jaar duurt er korter dan een dag, dus het verschil tussen dag en nacht is waanzinnig. Een gigantisch zwart-wit contrast!
Ik las over Venus die een dikke atmosfeer heeft waar het waait aan 400km/u. De stormen zijn er zo fel dat er bijna geen temperatuurverschil is tussen de dag- en de nachtkant.
En zo over elke planeet in ons zonnestelsel, en weet je wat? Die eigenschappen passen PERFECT bij de astrologische eigenschappen. ON-WAAR-SCHIJN-LIJK!!!

Holisme ten top! Zo boven zo beneden! Zo raakte ik er nog meer van doordrongen dat ons leven een afbeelding, een uiting is van het zonnestelsel, een beetje op dezelfde manier zoals één blogtekst een uitdrukking kan zijn van mijn hele zijn.

Eenzaamheid

Een taal dient om te communiceren é...

Maar wat als je in je omgeving de enige bent die een taal spreekt?
Dan sta je er alleen mee.

Ja, natuurlijk, mijn astrologie leraar is één van mijn beste vrienden geworden, maar goed, zoveel zien we elkaar niet, en ondertussen praten we niet meer zoveel over astrologie. Dat deden we in het begin zòveel, dat geloof je niet...

Ik was dus net freelancer geworden toe ik die astro cursus volgde eind 2000. Er zat dus niemand op mij te wachten, dus werkte ik bijna niet. Ik las veel, rookte joints, en wekelijks spendeerde ik vele uren in het huisje van mijn nieuwe vriend en astro leraar. Honderden uren hebben we gepraat over allerlei hoeken van de astrologie, maar ook over occulte kennis (de duizenden jaren oude geschiedenis van de heilige graal), over onderdrukte kennis (Tesla, Cayce, Steiner), over de mysteriën rond het ontstaan van de beschaving, en alles waar je maar niet genoeg van kan krijgen,... allé, ik toch.
In die tijd was ik vrijgezel en bijna de helft jonger dan nu, de tijden veranderen, het leven verandert...

Toen dacht ik dat ik al die kennis en ervaring wel eens in een boek zou gieten met mijn pensioen, maar nu weet ik dat ik al veel te lang heb zitten broeden op die eieren, dat dit niet iets is voor nà mijn carrière, maar dat dàt mijn carrière is.

Het zou overdreven zijn om te zeggen dat het mijn missie is om mensen de taal van de astrologie te leren, dat is erover, ik ben geen leraar, en ik wil geen leider zijn. Maar het is wel mijn missie om mijn innerlijke zieleroerselen naar buiten te brengen. En daar neem astrologie wel een prominente plaats in.

Als ik er met mensen over praat wordt het me heel duidelijk dat mensen die taal niet spreken, zelfs veel astrologen zitten 'gevangen' in regeltjes en methoden zonder dieper zicht te hebben op de onderliggende structuren die zo helder zijn. Zij zijn dan vaak wel zeer goed en ervaren in het praten over een geboorte-horoscoop, maar daarom begrijpen ze nog niet hoe astrologie werkt.

Resonantie

Hoe astrologie werkt?
Heel simpel. Resonantie. Tonen genereren tonen in geval van harmonie. Boven- en ondertonen.
De muziek (harmonieleer) is de sleutel om te begrijpen wat resonantie betekent.

Muziek bestaat in het spectrum van 20Hz (20 trillingen per seconde) tot 20KHz (20 duizend trillingen per seconde), dat zijn ongeveer 10 octaven.

Het leven op aarde bestaat in het spectrum van 1 dag tot 25920 jaar (precessie van de equinoxen), dat zijn ongeveer 16 octaven.

Astrologie is de kwalitatieve taal van de resonantie.

Het gaat dus over golven, trillingen, frequenties.
In de natuurkunde wordt zowat alles herleid tot frequenties van atoomkenmerken tot kleuren en geuren, tot kloksnelheden van processoren. De wetenschap werkt met kleine golfjes waarvan je de kenmerken linkt aan het aantal keer dat ze per seconde vibreren. Tel het aantal golven en je weet waarover het gaat. Dat is een kwantitatieve benadering van golven.

Welnu, de astrologie werkt ook met golven (1 keer per dag, per maand, per jaar, per oomloop van Saturnus, Mars, Jupiter, ... Maar dat zijn trage golven, waardoor het tellen van de golf ondergeschikt is aan de positie op de golf. 

Neem bijvoorbeeld een dag. Een dag is een golf, van de éne ochtend naar de volgende. Ik zal op een dag weinig invloed ondervinden door het tellen van de dagen. De hoeveelste dag van de maand, of van het jaar het is, of de hoeveelste dag sinds mijn verjaardag... maakt niet veel uit. Dat is kwantitatief met de golf omgaan.
Maar het moment van de dag, dàt zal wel bepalen wat ik aan het doen ben!! 's nachts slapen, ochtend opstaan, eten, werken, bon, je kent het wel é. Dàt is kwalitatief met de golf omgaan. Een jaar is ook een golf. Lente, zomer, herfst, winter. We voelen ons anders, we doen andere dingen volgens het seizoen (de één is er gevoeliger aan dan de ander).

Astrologie is de taal van de kwaliteiten van golven, en hoe die kwaliteiten zich verhouden ten opzichte van elkaar.

Astrologie is een taal.
En astrologie als taal, als taalmodel, als raamwerk dat is helemaal mijn meug.
Ik kan horoscopen lezen, maar als ik helemaal tot mijn recht wil komen, dan vertel ik liefst over mijn inzichten over hoe het leven werkt.
Als ik zo kan helpen om de astrologie als taal een beetje gekender te maken wij mensen, dan vind ik dat heel erg waardevol, dus daarvoor ben je bij mij heel erg welkom.

Leer het zelf, leer over jezelf

Als je mij vraagt wat de beste manier is om astrologie te leren, dan twijfel ik niet lang. Leer om je eigen horoscoop te lezen. Hoe doe je dat?
Ik heb een prachtig product ontdekt een paar maand geleden, een boekje over je eigen geboortehoroscoop. Je vult je geboortegegevens in (datum, exacte uur van geboorte en locatie (gemeente)) en je krijgt een boekje van 80 pagina's opgestuurd.
Daarin staat een eenvoudige versie van jouw geboortehoroscoop. Alle elementen uit die horoscoop worden benoemd en uitgelegd volgens jou specifieke standen en verhoudingen.
Niet moeilijk, enkel de basis. Schitterend!
Ik kan me geen beter product bedenken om je eerste stappen te zetten.

Als je interesse hebt kan je het bestellen op astrolabe.nl, en ik ben blij dat ik je deze link kan bezorgen, ook al heb ik er zelf niets aan.

Als je dan toch je eigen horoscoop wil beginnen lezen, dan heb je met dit boekje misschien wel het belangrijkste mee om astrologie te begrijpen, het interessantste, of beter, het handigste dat een horoscoop te bieden heeft zal je er helaas niet in vinden.

Het gaat over de maansknopen, en dat is een as in de horoscoop een lijn van de éne kant naar de andere, die de snijlijn weergeeft tussen het vlak van de baan van de maan rond de aarde, en het vlak van de baan van de aarde rond de zon. Die lijn geeft het pad van de ziel weer, het doel en de herkomst van dit leven. (klik hier voor een interessant blog artikel over de maansknopen)
Als je dat kent, dan ben je gewapend om de juiste(re) keuzes te maken in het leven. Als je twijfelt welke richting je uit wil, dan is de kennis van je eigen maansknopen een grote hulp, en mogelijks dat extra duwtje in de rug dat je nodig hebt om nu toch eens te kiezen voor je eigen dromen.
En wat dat betreft... je zal hierover waarschijnlijk geen gepassioneerder predikant vinden dan ik. Mannekes, als je mij in vuur en vlam wil zetten, dan moet je ma maar eens vragen waarom een mens haar/zijn dromen/idealen/ambities moet najagen. Ik ga nu niet beginnen é (want dan stop ik niet), maar dit moet ik toch kwijt: het allerbeste wat een mens kan doen voor zichzelf, voor de omgeving/familie/vrienden/aarde/mensheid, dat is het beste uit zichzelf halen!!! DOE. HET. NIET. VOOR. EEN. ANDER!! De ander (inclusief je kind) zal des te meer aan je hebben als je het beste uit jezelf haalt, als je jezelf laat ontplooien.

Ik bied een gepersonaliseerde Gids Naar Het Levensgeluk aan, een uniek document dat een instrument kan zijn waar je heel je leven naar kan teruggrijpen.

Laat een reactie achter