De Richting Van Jouw Levensgeluk

Wat is levensgeluk?

De Laatste Adem

Het laatste moment van je leven weet je het, want op dat moment zijn er maar 2 mogelijkheden:
1. Frustratie, het gevoel van een gemiste kans. Jammer.
2. Voldoening, het gevoel geslaagd te zijn, dankbaarheid.
Tot aan het voorlaatste moment van je leven kan je jezelf wijsmaken dat je goed bezig bent of dat het onvoldoende is, dat hangt een beetje van je ego af, maar op het moment dat je je aatste ademt uitblaast weet je het gewoon, want dan keer je terug, dan weet je dat je terugkeert naar de bron, dan wordt de ziel ontdaan van het lichaam, dan laat je de geest.
Tijdens het leven kan je jezelf wijs maken dat je gelukkig bent. De kinderen hebben het goed, je hebt alles wat je kon gedaan om een goed inkomen te genereren, je hebt iets opgebouwd, je bent trouw geweest aan je idealen, aan je gezin, je partner, aan je werkgever, je hebt je toegewijd aan goede doelen, enzovoort.
Als je het lef hebt om eerlijk te zijn met jezelf dan weet je ergens wel dat onder deze laag van logica de échte waarheid schuilt. Ofwel klopt het, ofwel hou je je diepste verlangens verborgen en maak je jezelf wijs dat ze niet realistisch zijn.
Die onderliggende laag, die vertelt de waarheid, daar schuilt het levensgeluk.

De richting van de ziel

Voordat je geboren bent heb je heel bewust gekozen om geboren te worden in de omstandigheden die pasten bij jouw levensmissie, want we zijn allemaal geboren met een heel persoonlijk doel.
Onze ziel heeft ervaringen opgedaan in vorige levens en wil verder ontwikkelen in dit leven in een specifieke richting. De ziel heeft nieuwe, vernieuwende ervaring nodig enerzijds, en anderzijds draagt de ziel ervaring van vorige levens mee. We hebben dus ziele-ervaring en een ziele-wens.
Als we ons leven richten naar de zielewens, dan brengt dat levensgeluk, als we ons leven richten naar onze ziele-ervaring, dan kunnen we zeker succesvol zijn (want we zijn omwille van onze ervaring goed in wat we doen), maar er ontbreekt iets. Moeilijk om de vinger op te leggen...

Hoe herken je je eigen levensgeluk?

Leef!

Als je elke dag dankbaar bent dat je er bent en je hebt het gevoel dat je leven als een sprookje is, en alles lijkt vanzelf te gaan, en dat al jaren aan een stuk en je wil niets veranderen, en dat is écht zo, je weet dus zeker dat je jezelf niets aan het wijsmaken bent, dan hoef je niet te twijfelen, maar de kans is reëel dat je je niet in deze beschrijving herkent...
Je wil natuurlijk graag zeker zijn, je wacht liever niet tot je laatste adem om te weten in welke richting je je leven wil richten.

De Maansknopen

Wie mij een beetje kent ziet het antwoord al aankomen natuurlijk, die weet dat het nu richting astrologie gaat. De geboortehoroscoop, de kaart van het zonnestelsel op het moment van jouw geboorte, is de blauwdruk van je ziel, met alle attributen die bij dit leven passen.
De richting van je ziel, je ziele-ervaring en je ziele-wens worden weergegeven door de maansknopen, dat zijn 2 uiterste punten op een as, een rechte lijn doorheen de geboortehoroscoop.
De éne kant wijst naar het verleden, naar je ziele-ervaring, naar de bagagae die je meegekregen hebt. Je kan het zien als een soort startkapitaal. Daarmee kan je elvast beginnen, het zal je op weg helpen.
De andere kant wijst naar je ziele-wens. Daar wil je heen want daar ligt jouw geluk, jouw werkelijke voldoening.

Leven in Balans

De Ziele-Wens

Je ziele-wens is om nieuwe ervaring op te doen, met andere woorden, het is een onbeschreven blad, je hebt er geen ervaring. Je bent er dus mogeliks nogal onzeker over. Gelukkig is er zeker een (duidelijk) verlangen in die richting, maar zelfzeker ben je op dat gebied niet, omdat je er geen ervaring mee hebt.
Wat wél het geval is, is dat jouw talent het grootst is op het gebied van je ziele-wens. Je hebt er geen ervaring mee, maar als je die richting uit gaat, zal je merken dat jouw talent daar uniek is, dat je als het ware jezelf daar kan overstijgen.
Gelukkig kan je je ziele-ervaring wel inzetten om je ziele-doel te bereiken.

De Ziele-Ervaring

De ziele-ervaring bevindt zich op dezelfde as van de ziele-wens, dat betekent dat ze met elkaar te maken hebben. Zoals een wipplank of bij touwtrekken. Beide einden gaan de omgekeerde richting uit, maar ze behoren beiden tot hetzelfde spel.
Met andere woorden, je kan je ziele-ervaring inzetten om je ziele-doel te bereiken, om je onzekerheden te compenseren.
In je ziele-ervaring ben je competent, het is zeker een talent, maar geen uniek of uitzonderlijk talent. Het is kwestie om die competentie in te zetten om de andere kant, de kant van je ziele-wens, te laten schijnen. Zo kom je in balans, zo laat je jezelf schijnen, zo word je een ster!

Mezelf Als Voorbeeld

Ik gebruik mezelf als voorbeeld.
Mijn ziele-ervaring bevindt zich in het 11de huis (je kan een geboortehoroscoop vergelijken met een uurwerk), het huis van het leiderschap, van het gemeenschappelijk doel.
Aan de andere kant bevindt zich de ziele-wens, en dat is dan in het 5de huis, het huis van de zelfexpressie, van het individueel doel.
Ik werd dus geboren met de ervaring van een leider en de wens van een kunstenaar.
Als kind droomde ik ervan om rock-gitarist te worden, maar ik had het gevoel dat rocksterren van een andere planeet kwamen en ik niet, en trouwens, ook al speelde ik vanaf mijn 15 gitaar, mijn broer was er beter in... Ik had als kind ook een bijzondere gevoeligheid voor het abstracte, het ontastbare, maar ik dacht dat iedereen dat had.
Mijn moeder zei me eindeloos veel "eerst de ander, dan jezelf."
Ik ging al vroeg naar de scouts en bekleedde alle mogelijke leidersfuncties. Van nestleider (verantwoordelijke van mijn groep) tot kwartiermeester (patrouilleleider) en leider, takleider en hoofdleider (master).
Ook op school was ik telkens klasvernatwoordelijke en uiteindelijk voorzitter van de leerlingenraad in het college.
Ik was blijkbaar geboren met een soort van aanleg voor leiderschap. Als ik student werd en er werd gezegd dat er een vertegenwoordiger voor de klas nodig was voor in de sociale raad, dan ging mijn hand als vanzelf de lucht in en kreeg ik die functie.
Ik was ondertussen (vanaf mijn 15) een best wel succesvolle DJ, maar waar ik aanvankelijk een duidelijke stijl had (gitaarmuziek) verwaterde het en stopte ik ermee omdat ik trouwfeesten maar niets vond.
Tegen dat ik 25 was had ik mijn buik vol van het eindeloze vergaderen en ging ik mijn eigen weg als freelance tv monteur. Ik deed dat best wel goed, maar stiekem wilde ik aan de andere kant van de camera staan...
Mijn carrière ging bergaf, ik stortte me in een nieuwe technologie: drones, ik werd drone instructeur (leider), dat ging gemakkelijk, en uiteindelijk ondernemer. Ik startte een onderneming om service te beden aan dronepiloten in een totaal nieuwe markt.
Dat was de laatste etappe voor ik volledig crashte. Het duurde nog een paar jaar voordat ik besefte dat ik mijn leiderstalent moet inzetten om mijn eigen stem te laten klinken...
Mijn eigen passie dus. Dat waar ik me gemakkelijk voor schaam.
Wie is nu geïnteresseerd in astrologie?
Wie zal mij ooit geloven als ik vertel over mijn onwaarschijnlijke ervaring op 8 februari 2005?
Hoe arrogant ben ik niet als ik zeg dat ik al 23 jaar bezig ben met een theorie van alles?
Dat is dus de weerstand die gepaard gaat met de richting van je ziele-doel.

Doorbreek de weerstand

Bij iedereen is die weerstand anders, maar als je je erdoor kan breken, dan begint je zuiverste talent te schijnen. Je meest authentieke zelf. Je bevindt je op de weg naar jouw levensgeluk.
Dat wens ik je toe.
Het is voor ons allemaal hetzelfde verhaal. We bevinden ons op een pad, en het gemakkelijkst is de weg achteruit te nemen, maar... daar blussen we uit, het is de andere richting die we moeten uitgaan. En dat is gemakkelijker dan het lijkt want het is geen ander pad! Het is de omgekeerde richting op hetzelfde pad!
Dat is volgens mij de grootste cadeau van je eigen geboortehoroscoop: de maansknopen en de richting van de ziel. Mocht je twijfelen (wat logisch is), dan weet je het gewoon. Een horoscoop zal voor jou geen stappen zetten, maar wel jou onzekerheid wegnemen.

Daar help ik natuulijk graag bij, want mensen die schijnen is wat de wereld meer dan ooit nodig heeft. Kies voor jezelf, kies voor de richting van je ziel en iedereen in je omgeving zal er beter van worden! Mensen zullen geïnspireerd worden door jouw stralend licht.

You're such a beatiful freak, you're not like the others.
*Eels*

dat speelt toevallig nu af op radio Willy, dat mocht er toch wel bij é?

Als je je eigen ziele-wens wil kennen, dan help ik je daar graag bij. Ik biedt jouw gepersonaliseerde "Gids Naar Het Levensgeluk" aan voor de prijs van 36€. Een tekst van ongeveer 20 A4 pagina's, gebaseerd op jouw geboortehoroscoop.

KLIK HIER voor meer info of

Laat een reactie achter