Astrologie, de taal van het leven

Ik had geen interesse in astrologie.
Mijn manier van denken is eerder wiskundig, rechtlijnig, en ik had niet de indruk dat astrologie iets voor mij was. Spiritualiteit interesseerde me wel hoor, hoewel ik niet van dat woord hield en nog altijd niet. Toen was het hypnose wat me fascineerde.
In ieder geval, het waren toevalligheden die me ertoe aanzetten om in te schrijven voor een cursus astrologie...

Psychologie

psychologie, sociologie, marketing, ... dat soort vakken had ik gehad in mijn opleiding communicatiebeheer (optie pers en voorlichting), dus ik was wel een beetje op de hoogte van de menswetenschappen.
Het was me altijd opgevallen dat psychologie een soort wildernis was van theorieën en strekkingen en invalshoeken, en dat de samenhang er moeilijk in te vinden is.
Je moet in de psychologie als het ware je eigen weg, je eigen richting vinden. Dat vind ik een zwakte als je het vergelijkt met een exacte wetenschap als bijvoorbeeld wiskunde, fysica of chemie.
In de meetkunde zijn er geen strekkingen of zo...

De Eerste Lessen

Missie

Toen ik de eerste lessen astrologie gevolgd had stond ik ervan versteld! Los van het voorspellende of determinerende karakter van de astrologie biedt de astrologie een set van 12 tekens (de zodiac), 12 huizen en planeten (zon en maan inbegrepen) waarmee alles geduid kan worden wat het vakgebied van de menswetenschappen betreft.
Wat dom van de mens om dat erg duidelijk gereedschap te laten vallen ten voordele van een ondoordringbaar oerwoud van theorieën!!! Dat was mijn conclusie na mijn eerste astrologie lessen.
Astrologie is een taal!!

23 Jaar Later...

... en vele tientallen astro-boeken later ben ik nog niet van mening veranderd, in tegendeel!! Ik vind de mens nog even dom om de taal van de astrologie zo straal te negeren! Die taal zit namelijk ook ingebakken in onze eigen taal.
Zo zijn er aardige en vurige en luchtige mensen... allemaal verwijzingen naar de 4 elementen, die (samen met de 3 dynamische fasen) de basis vormen van de zodiac.

En zo werd het mijn missie om astrologie als taal te helpen verspreiden. Echt waar, ik meen het. Los van het voorspellende of determinerende karakter zouden we het onszelf zoveel gemakkelijker maken mochten we astrologie in onze taal integreren.
En als we dan ons beter-wetend ego een beetje aan de kant zouden kunnen zetten en mee-leven op de golven van ons zonnestelsel (=mooncycling), dan zouden we er met zijn allen beter aan toe zijn, en ons gemeenschappelijk lichaam, moeder aarde, ook.

Daarom promoot ik met veel plezier een product waar ik zelf niets aan bijgedragen heb, ik ontdekte het begin 2023.
Het gaat over het geboorteboekje van Astrolabe, een boekje van 80 pagina's op basis van jouw geboortehoroscoop.
Als je zelf astroloog bent, zal je zien dat het heel basic is, maar het is wel overzichtelijk én persoonlijk. Een prachtig cadeau voor jezelf en voor anderen! Een ideale manier om de taal die astrologie is te leren kennen.

Laat een reactie achter